10 vakantie reis TIPS met de kids!!

Op (vlieg)reis met kinderen

Voor het eerst met je gezin reizen, kan overweldigend zijn. Ook al wordt het eenvoudiger, hoe meer je op reis gaat, je zult een paar uitdagingen tegenkomen wanneer je met kinderen reist. Voorbereid zijn en weten waar je aan begint zijn twee van de belangrijkste dingen die je moet doen om het reizen met het gezin vlot te laten verlopen, maar er zijn ook veel kleine dingen die je kunt doen om je reis te verbeteren. Ik heb door de jaren heen veel informatie verzameld en ik ben blij dat ik er nu wat over kan vertellen. Zonder verder oponthoud, zijn hier de tips waarvan ik denk dat deze nuttig en gemakkelijk te implementeren zijn wanneer we met kinderen reizen.

 1. Doe het rustig aan en laat voldoende tijd over

Het plannen van extra tijd is precies het tegenovergestelde van wat ik doe als ik alleen reis. Ik laat meestal zo weinig tijd over op mijn thuisluchthaven, dat zodra ik door de beveiliging kom en naar mijn gate loop, ik meestal binnen 10 tot 20 minuten op het vliegtuig kan stappen. Dit is absoluut niet wat je wilt doen als je met kinderen reist.

Wanneer u met uw gezin reist, duurt alles langer dan u verwacht, inclusief:

 •   Inchecken op de luchthaven
 •   Beveiliging doorkomen
 •   Hapjes en drankjes kopen
 •   Het vliegtuig instappen

Zorg ervoor dat u vroeg naar de luchthaven gaat en genoeg tijd overhebt om ”dingen” fout te laten gaan. Je wilt je vlucht absoluut niet missen omdat het 10 minuten extra tijd kostte om je buggy en flessen door de beveiliging te krijgen. Dan zit je vast op het vliegveld en wacht je om opnieuw te worden ingepland met ongelukkige kinderen. Geloof me, dat is echt niet leuk! 
Vliegen is slechts een voorbeeld van het langzaam aan doen.

Wanneer je de kinderen meeneemt voor de reis, kan je misschien niet allemaal op dezelfde dag 4 musea, 3 restaurants bezoeken, een wandeltocht en een fietstocht maken.

dav
 1. Don’t overpack

Gezinnen hebben de neiging om alles wat kinderen thuis gebruiken in te pakken. Door bekende items te gebruiken, blijven je routines consistent en heb je alles wat je nodig hebt, verpak in plaats daarvan zo min mogelijk. De handeling van het reizen zelf zal een rommeltje zijn met je huisroutines, dus proberen om ze allemaal te behouden gaat toch niet werken. Het zal alleen maar leiden tot frustratie en pijnlijke armen. Als je toch merkt dat je iets mist dat je nodig hebt, kun je het altijd op je bestemming kopen. Je moet wel een beetje voorzichtig zijn met deze regel wanneer je ontwikkelingslanden bezoekt, maar de meeste plaatsen waar je je kinderen naartoe brengt, hebben waarschijnlijk de essentiële zaken die je nodig hebt om voor ze te zorgen.

 1. Van te voren boeken

Natuurlijk, je hebt je vluchten geboekt voor de reis, maar jouw reservering vooraf moet daar niet eindigen. Je bent misschien gewend om op een bestemming te verschijnen, een gevoel voor de stad te krijgen en een plek te kiezen om te blijven. Dit werkt niet met kinderen. Wanneer je op een nieuwe plaats aankomt, wil je meteen naar je accommodatie gaan, tassen droppen en kinderen een kans geven om te rusten als dat nodig is. Dit geldt met name als het een lange reis is geweest om naar je bestemming te gaan. Je moet weten waar je verblijft voordat je aankomt. Alles wat je van tevoren hebt geboekt, dan hoef je je nergens zorgen over te maken terwijl je probeert het hele gezin gevoed, geamuseerd en blij te houden tijdens de reis.

 1. Snacks, snacks, en meer snacks

Hongerige kinderen kunnen in een paar minuten een leuke gezinsuitstap verpesten. Ik kan dit niet genoeg benadrukken. Honger kan het verschil betekenen tussen een gelukkig gezin en chagrijnige, hongerige kinderen. Houdt altijd gezonde snacks beschikbaar voor de kinderen! Je weet nooit wanneer de tijd tussen de maaltijden wordt verlengd. Het kan een vertraagde vlucht zijn, onverwacht druk verkeer naar het hotel, of een rondleiding die iets langer duurt dan je dacht. Het eten op de bestemming kan heel anders zijn dan wat jouw kinderen gewoonlijk eten. Ze kunnen gelukkig lunch bestellen en vervolgens 2 hapjes ervan eten omdat het niet was wat ze verwachtten. Een uur of twee later, tijdens je museumbezoek in de namiddag, heb je een hongerig kind om mee om te gaan. Het doet geen pijn om snacks te hebben voor jou en andere volwassenen die ook met jou reizen. Volwassenen kunnen net zo hongerig worden als kinderen.

 1. Accepteer dat dingen fout kunnen gaan

We hebben besproken om veel tijd over te laten voor het onverwachte, wanneer we met kinderen reizen. Dit punt kan niet worden overschat, dus we pakken het opnieuw aan. Wanneer je met kinderen reist: DINGEN KUNNEN FOUT GAAN. Misschien moet je kleintje naar de wc of je moet de pampers verschonen en je mist een bus. Misschien zal je zoon zijn iPhone in een taxi in Barcelona achterlaten zonder hem terug te halen. Misschien plan je een geweldig restaurant voor kinderen op je bestemming, alleen bij aankomst blijkt het gesloten voor renovatie. Er is echt niets dat je kunt doen om deze situaties te vermijden. Hoe eerder je het onvermijdelijke accepteert, hoe minder stress je zult voelen als het gebeurt.

 1. Reis met basismedicijnen


Een van de gemakkelijkste manieren om een reisdag of misschien een hele reis te verpesten is om een ziek familielid te hebben. Het kan nog erger zijn als het hele gezin ziek wordt. Of je kind nu last heeft van de hobbelige busrit naar de bestemming, of je vindt een nieuw soort “boompollen” waarvoor je allergisch bent, je wilt erop voorbereid zijn dat het zieke familielid zich zo snel mogelijk beter voelt.
Het is altijd een goed idee om een paar vrij verkrijgbare medicijnen mee te nemen die je gezin nodig kan hebben tijdens het reizen. Medicijnen die vrij verkrijgbaar zijn:

– Hoofdpijn medicijnen

– Allergie medicijnen

– Medicatie tegen maagklachten

– Medicijn tegen wagenziekte

– Medicatie tegen diarree

Andere medicijnen die van toepassing kunnen zijn op jouw familie of de specifieke reis. Als iemand in je familie medicijnen gebruikt die door een arts voorgeschreven zijn, zorg er dan voor dat je het meeneemt in de originele verpakking. Als je de originele verpakking niet kunt meenemen, neem dan een kopie van het recept van uw arts mee, zodat u precies kunt laten zien wat het recept is bij de douanecontrole. Controleer voor de reis de voorwaarden of je de medicijnen zonder medische schriftelijke verklaring mee mag nemen naar het land van bestemming.

 1. Speelgoed & Ipad’s

Als je met kinderen reist, is het belangrijk om ze bezig te houden. Het kan het verschil maken tussen een geweldige reis en een ellendige. Een manier om kinderen bezig te houden terwijl ze op reis zijn, is om ze tijdens de downtime eventueel de Ipad te laten gebruiken. Geschikte tijden voor het gebruik van elektronica kunnen zijn op vluchten, autoritten, lange rijen of tijdens het wachten op uitvoeringen. Klein speelgoed en boeken zijn geweldig om mee te nemen voor de kinderen. Gloednieuw speelgoed dat ze nog nooit hebben gezien, of boeken die ze niet hebben gelezen, krijgen nog meer aandacht. Een vakantie hoeft niet als Kerstmis te zijn met een heleboel cadeautjes, maar een paar kleine items kunnen het verschil maken. Zo cool als het is om een nieuw speeltje te krijgen tijdens het reizen, te veel nieuwe dingen tegelijk kunnen overweldigend zijn voor sommige kinderen. Als je denkt dat je kind een beetje ongerust zal zijn over de reis, neem dan gerust iets mee van thuis om te helpen ontspannen. Een comfortitem is een favoriet knuffeldier, een kleine deken, een favoriet verhalenboek of een andere favoriet item.

 1. Laat ruimte voor spontaniteit

We zullen deze lijst met tips afmaken met nog een van de belangrijkste dingen die we je kunnen vertellen. Wanneer je je bestemming bereikt, ongeacht hoeveel je gepland hebt voor je tijd daar, denk er dan altijd aan flexibel te zijn! Er zullen dingen misgaan, mensen zullen chagrijnig worden en rust nodig hebben, plaatsen worden gesloten en alles zal langer duren dan verwacht. Als je hierdoor gestrest raakt, zal die stress zijn weg vinden naar elk lid van het gezin. In plaats daarvan ontspannen, wees flexibel in je schema. Je gezin gelukkig houden, is het belangrijkste onderdeel van elke reis. Je zult veel van je bestemming zien terwijl je daar bent, maar je kunt waarschijnlijk niet alles zien.

 1. Zelf hun handbagage dragen

Als je met een baby of een heel klein kind reist, kunnen ze niet veel helpen om de tassen van je familie over het vliegveld te slepen. Maar als je kinderen eenmaal goed lopen, moeten ze in staat zijn om een rollende tas te trekken of een kleine rugzak te dragen. Zodra je je kinderen hun bagage kunt laten dragen, wordt reizen met het gezin een stuk eenvoudiger. Als je de bagage incheckt kunnen de kinderen op de handbagage passen. Oudere kinderen en tieners moeten gemakkelijk al hun eigen bagage kunnen verzorgen, of ze nu tassen hebben ingecheckt of niet. Laat de kinderen niet wennen dat je hun bagageservice bent. Laat ze zo snel mogelijk dragen wat ze kunnen. De kinderen krijgen een beetje verantwoordelijkheid voor de reis en jouw rug zal je bedanken.

 1. Minimaliseer wachten in de rij.

Niemand houdt van rijen, vooral als ze lang zijn en langzaam bewegen. Lange rijen van de luchthaven zijn meestal bij het inchecken / bagage drop, beveiliging, instappen en grenscontrole. Als je in een premiumklasse kan vliegen, worden de meeste van deze lijnen automatisch gereduceerd. Premium- passagiers krijgen hun eigen rij bij het inchecken en bagagedrop. Afhankelijk van de luchthaven waar je vandaan vliegt, heb je mogelijk ook een versnelde security check. Als het tijd is om aan boord te gaan, kun je als eerste instappen en heb je voldoende tijd om je te installeren en comfortabel te zijn in je premium stoelen. Premium-klassen zijn onder meer: Eerste klas, Business class, Premium economie (geselecteerde luchtvaartmaatschappijen) Premium class vliegen met je gezin is een geweldige manier om je (air) miles te gebruiken om ervoor te zorgen dat je reis comfortabeler verloopt, en je hebt een betere kans om op nacht vluchten te slapen dan met een reguliere economie class. Als je minder (air) miles kan gebruiken of budgetreizen boekt, kan je niet profiteren van de premium voordelen.

Heb je misschien hulp nodig bij het plannen van jouw ultieme vakantie neem dan gerust contact met ons op.

Liefs,

Monica

Instagram @snoepreizen.nl Facebook:snoepreizen

Dit bericht is gepost in BLOG. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *