Hoe is het leven van een workingmommy met een tweeling??..

Hallo lieve lezers,

Ik zal mijzelf eerst eens even voorstellen.

Mijn naam is Mandy, 27 jaar (18 juni) en woon in Maarssenbroek, dit is vlakbij Utrecht. Ik woon daar samen met mijn man Jeroen, tweeling Jill en Dani en konijn Flappert.

Naast mijn fulltime job als twinmom werk ik 22 uur per week (maandag, dinsdag en vrijdag) als Management assistente, BackOffice medewerker en receptioniste op een kantoor in Utrecht.
Mijn hobby’s zijn koken, winkelen, lekker eten en schoonmaken (ja, ja, verklaar me maar voor gek maar er zijn echt mensen die dit leuk vinden.. haha).
Ik kom zelf uit een heel warm en liefdevol gezin, met vader, moeder en broer. Ik hoop dat ik mijn kinderen net zo’n warm nest mag geven als ik zelf heb gehad en nog heb.

Onze twins heten dus Jill (meisje) en Dani (jongen), zij zijn geboren op 20 oktober 2017 door middel van een geplande gentle sectio. Veel mensen vragen schrok je niet enorm toen je hoorde dat je zwanger was van een tweeling? Nee wij schrokken niet we waren eerlijk gezegd opgelucht. Zoals jullie wellicht in mijn eerdere blog ”infertiliteit” hebben gelezen ben ik via de medische weg zwanger geworden. De ronde dat ik zwanger raakte van de tweeling had ik 4 mooie eitjes, de kans op een vierling was aanwezig maar enorm klein, de kans op een drieling daarin tegen hoger en een tweeling verhoogd. Daar ik zelf één van een onzichtbare tweeling ben was de kans dus nog hoger op het zelf krijgen van een tweeling. Nu hoor ik je denken ”onzichtbare tweeling”? Mijn moeder kreeg rond haar 12e zwangerschapsweek te horen dat zij twee vruchtzakjes had waarvan er één inmiddels leeg was.

Mijn man (wat klinkt dat hé) en ik zijn samen sinds augustus 2008 en vanaf augustus 2017 geregistreerd partners. Dit zijn wij aangegaan zodat alles in één klap goed geregeld zou zijn voor de twins. Mijn man werk fulltime bij een autobedrijf in Utrecht. Doordat zij daar hele lange dagen maken (07.00-18.00u) heeft hij de dinsdag standaard vrij en is dus zijn papa dag.

Oké genoeg over ons..
Ik zal jullie een kijkje geven in ons dagelijks leven.
Op maandag werken wij beide en komt mijn moeder om 8uur ‘smorgens naar ons huis om de twins op te halen. Zij kleed ze om en gaat dan naar haar eigen huis. Dit is zó fijn, dit scheelt zoveel stressen in de ochtend en is haalbaar omdat mijn ouders hier om de hoek wonen. Wanneer mijn moeder hier is vertrek ik naar mijn werk.

Dinsdagochtend verloopt eigenlijk ook altijd wel chill, mijn man is dan thuis en die regelt alles m.b.t de kids zodat ik rustig kan douche en klaarmaken om te gaan werken. Ik werk op dinsdag tot 14:30u dus meestal gaan we de middag wat met het gezin doen. Wandelen, boodschappen doen, fietsen of gewoon lekker spelen als gezin.

Woensdag en donderdag ben ik vrij. Wanneer de twins wakker worden haal ik ze uit bedje en spelen ze op de gang en in de badkamer zodat ik kan douchen en mijzelf kan klaarmaken. Dan gaan we naar beneden en krijgen ze een broodje of een flesje. Dan was ik ze en kleed ik ze aan. Op woensdag ga ik meestal even weg. Winkelen, boodschappen doen of uitgebreid wandelen met mooi weer. Waar we dan lunchen zie ik op dat moment wel. Met slapen hebben wij ook niet echt een vast patroon, het is meer wat uitkomt en hoe moe ze zijn. Nu hoor ik veel mensen zeggen ”rust, reinheid en regelmaat is zó belangrijk” klopt, maar wel tot op zekere hoogte. Je kunt niet altijd een strak schema volgen. ‘savonds als mijn man thuiskomt zorg ik dat het eten klaar is en eten we met zijn alle (meestal) gezellig aan tafel. Na het eten spelen we nog even met zijn alle en gaan we rond 19:00uur naar boven om te douchen. Of mijn man doucht met beide kids of ik. Rond 19:30u maken we een flesje (gewone of poedermelk – hangt af van hoe ze gegeten hebben tijdens het avondeten), het flesje drinken ze op bij ons in bed. Als hij op is gaan ze naar hun eigen bedje en slapen ze vrijwel direct. Ze slapen samen op 1 kamer met de ledikantjes naast elkaar. Dit is vanuit ons een bewuste keuze. Vanaf dat ze geboren zijn hebben ze samen in de tweelingwieg gelegen en we willen ze zolang mogelijk bij elkaar houden.

Op vrijdagochtend pluk in de kids uit bed, maak ze schoon en kleed ze om. Dan spring ik zelf onder de douche en maak me klaar terwijl zij lekker spelen. Wanneer ik klaar ben gaan we naar beneden en krijgen ze een fles poedermelk. Ondertussen maak ik mijn eigen lunch. Als de flesjes leeg zijn maak ik ze schoon, jassen aan, schoentjes aan, alles en iedereen in de auto en dan breng ik ze naar mijn man zijn ouders. Gelukkig wonen zij vlakbij dus ik hoef niet veel eerder op te staan dan normaal. Wanneer ik de kids heb gebracht ga ik werken en haal ik ze begin van de avond weer op. Thuis alles uitladen, opruimen, kids voor de tv (heerlijk pedagogisch verantwoord – ach kan ons het schelen, het werkt prima!) en dan ga ik koken en komt mijn man alweer thuis en volgt het avondritueel weer.

Zoals bij elke ouder is elke dag weer anders. De ene ochtend is mega relaxt en de andere ochtend heb ik na de opstart al het gevoel alsof ik de hele dag al in de weer ben, en dan moet de dag nog beginnen.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog.

Liefs Mandy

Instagram @twinmom1806

 

Dit bericht is gepost in BLOG. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *