TIENEROUDERSCHAP! We hadden geen idee wat ons te wachten stond…

Wie ben ik?

Voor babyenyou.nl zal ik de komende tijd een aantal artikels gaan schrijven over het moederschap. In dit artikel zal ik me eerst even voorstellen, want het is natuurlijk wel handig om te weten met wie jullie te maken hebben.

Ik ben Maureen, 20 jaar oud en kom uit het Noorden van Nederland. Sinds 2016 ben ik moeder van mijn zoontje ‘Thijmen’ en inmiddels is hij grote broer van ‘Marieke’.

Laat ik beginnen bij het begin. Ik was zestien toen ik erachter kwam dat ik zwanger was. Op dat moment had ik bijna een jaar een relatie met de vader van mijn kind, Julian. Ondanks dat het natuurlijk niet gepland was om op zulke jonge leeftijd in verwachting te raken, waren we er al snel blij mee. We hadden eigenlijk geen idee wat ons te wachten stond, maar dat is ook logisch als je geen ervaring hebt met het opvoeden en verzorgen van kinderen. Na negen maanden zwangerschap beviel ik van een jongetje en we noemden hem ‘Thijmen’. Ik was inmiddels zeventien en mijn vriend was achttien. Allebei erg jong dus en zeker de leeftijd om ons de naam ‘tienerouders’ te geven. Een half jaar na de geboorte van onze zoon gaven wij elkaar het ja-woord. Inmiddels zijn wij alweer meer dan twee jaar verder. Thijmen wordt deze zomer drie jaar, Julian en ik zijn 2 jaar getrouwd en zijn wij in maart ouders geworden van Marieke.

Julian en ik hebben een best lastige start gehad als het gaat om ouderschap. De situatie en onze leeftijd heeft ons geluk voor ons kind erg in de weg gezeten. Terwijl wij nog bezig waren om onszelf te ontwikkelen tot volwassenen, moesten wij een grote verantwoordelijkheid op ons nemen over een klein, groeiend mannetje. Na bijna drie jaar kunnen we zeggen dat we het geluk wel hebben gevonden. Ik had geen ander leven willen hebben, ondanks dat het soms toch wel even zoeken is. Het moederschap heeft me zoveel meer gebracht dan dat ik heb moeten opgeven. Ik ben er trots op hoe ik het als moeder doe en sinds september 2017 schrijf ik daar ook over op mijn blog mamamaureen.nl. Door middel van mijn ervaringen als tienermoeder en jonge moeder, die ik deel op mijn blog, hoop ik andere meiden te kunnen helpen. Want het leven houdt niet op als je zo jong kinderen krijgt. Je staat dan aan het begin van een nieuw leven!

Liefs,

Maureen

Dit bericht is gepost in BLOG. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *