De cirkel is rond

Daar staat ze, mijn kind, mijn eerstgeborene een volwassen vrouw, blakend van gezondheid en een mooie ronde buik. Ik wordt oma, het kind wat ik 9 maanden in mij heb gedragen draagt nu haar kind, mijn eerste kleinkind.

Flarden van mooie herinneringen vliegen door mijn hoofd, hoe ze lachte als baby, kleine beestjes en grassprietjes eng vond. Hoe lief ze haar neusje optrok als ze iets leuk vond.

Hoe ze als kleine meid al goed duidelijk kon maken wat ze wel en niet wilde, hoe haar fantasie tot aan de maan en nog veel verder ging. Haar kleine en grote verdrietjes, blije momenten en momenten waar we het niet meer over hebben.

Het heeft haar gemaakt tot de mooie lieve wijze vrouw die ik voor me zie, zij die in mij is gegroeid, haar die ik het leven heb geschonken,……wat ben ik trots, dankbaar en blij dat ze mijn dochter is, naast een maatje en goeie vriendin. En nu, nu wordt ze mama,….haar grootste wens komt in vervulling en ik ja ik moet even slikken terwijl ik dit schrijf,…..ik wordt oma

Van mijn kind weet ik hoe fijn het is om een goeie band met je oma te hebben, vanuit opleidingen weet ik hoe belangrijk een oma is, ja ik heb het gezien en mee gemaakt, mijn moeder was zo een oma, lief, verzorgend, altijd een oplossing of advies, lekkere bonbons in een mooi schaaltje met deksel van kristal, hoe mijn kind ook haar best deed nooit lukte het om geruisloos iets uit het schaaltje te pakken, de mooie klank van het kristal was altijd te horen.

Nu is het mijn tijd om oma te zijn, maanden al zeg en geef ik mijn kind allerlei tips, die zij soms dankbaar maar ook regelmatig gelaten over zich heen laat komen, omdat ze weet dat ik het goed bedoel. Ik weet dat ze een goeie moeder zal zijn, liefhebbend en consequent. Maf en gezellig,……ik ben zo blij voor mijn kind dat zij moeder wordt.

Al maanden zie ik haar zwanger zijn, bezig zijn met het kamertje voor de kleine meid, heel liefdevol en nauwkeurig wordt alles uitgezocht en krijgt een plekje.

Nog 4 weken tot de uitgerekende datum, ik vind het zo spannend, hoe ga ik het vinden om mijn kind pijn te zien hebben ? Zal het voorspoedig gaan? Hoe gaat ze eruit zien? Hoe ruikt ze? Ik wil haar nu al beschermen tegen de pijntjes van het leven al weet ik dat het allemaal gaat komen en goed is, maar het kindje van mijn kindje zal naast een fantastische mama en maffe gekke lieve oma hebben.

Ik wil haar zoveel leren, haar voorlezen, knuffelen….en heeeeeeeel veeeeeel van haar houden

Lieve groet,

Oma

 

 

 

 

 

Dit bericht is gepost in BLOG. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *