Deze knappe kop en mama van 2 debuteert met haar eerste roman; I GOT YOU!

Mijn naam is Semhar Abera. Ik ben 33 jaar, moeder van twee kleine jongens (1 en 5) en vijftien jaar samen met mijn lieve vriend. In mijn vrije tijd kruip ik het liefst achter mijn laptop en waan ik me in een totaal andere wereld met levensechte personages.

Ik schrijf verhalen, romantische verhalen met de nodige drama.

 

Twee jaar geleden begon ik met bloggen op Facebook. Ik schreef over mijn leven als moeder, over haastige ochtenden en zware nachten. Over mijn leven als vriendin en de hormonale ruzies tijdens mijn zwangerschap en het overwinnen van die oh zo vreselijke sleur. Dit was ik en dit was mijn leven. Maar na een jaar daagde ik mezelf uit om een fictief stuk te schrijven en zo begon het populaire liefdesverhaal;  Selam & Maleek.

 

Het moederschap combineren met het schrijven was een grote uitdaging.

Toen ik met het schrijven begon was mijn jongste zoon zes maanden en ging de oudste net naar school. Mijn baby sliep nog niet door en had veel aandacht nodig. Elke avond na het laatste flesje rende ik naar mijn laptop om na twee uur weer sussend met mijn baby op de arm door de woonkamer te lopen. Het waren zware dagen en nachten en na een aantal weken viel ik geregeld in slaap achter het scherm en heb ik vaak moedeloos mijn laptop dichtgeklapt. Dit was onmogelijk, hoe deden vrouwen met jonge kinderen dit? Het huishouden, de boodschappen, de kinderen, een sociaal leven en dan ook nog een boek schrijven. Ik bedacht me wat ik belangrijk vond en daarbij kwam het huishouden als laatst. Normaal kon ik me mateloos ergeren aan rondslingerend speelgoed en kleding. Ik kon de hele ochtend bezig zijn met opruimen, maar na een tijdje haalde ik mijn schouders op en liet ik vaker wat liggen. Het was een kwestie van prioriteiten stellen. Avonden doelloos op de bank liggen en door Instagram scrollen kon makkelijk een uur of twee in beslag nemen, terwijl ik die tijd juist moest gebruiken om te schrijven. Ik nam me voor om al mijn vrije tijd in mijn boek te stoppen. Er waren genoeg dagen dat ik geen zin had of inspiratieloos was, maar ik probeerde ook die dagen toch te schrijven. ‘Because you can edit a bad page but you can’t edit a blank page.’

 

En nu na een jaar schrijven is mijn boek te koop.

I got you; mijn debuut. Ik ben enorm trots op het resultaat en geniet van alle recensies.

 

Mijn tip aan andere moeders is;

Zoek uit wat je passie is, blijf jezelf ontwikkelen, omring jezelf met positieve mensen, werk hard en geef nooit op. Uiteindelijk gaat het erom waar jij gelukkig van wordt in het leven.

 

Xo Sem

               

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *