CREATIEVE KERST-LEKKERNIJEN SAMEN MET JE KIND MAKEN

Toen ik 6 jaar oud was, kreeg ik mijn eerste speelkeukentje van de Kerstman. Wat was ik intens gelukkig met mijn pannetjes en mooie schotels… Mijn moeder vertelt me nog steeds dat Ik urenlang daar mee kon spelen !! Dit zijn voor mij hele mooie herinneringen.

Wie ben ik?

Een paar jaar later, ja ja, echt een paar… Ben ik een gelukkige vrouw, moeder en bakster van heerlijke taarten en andere lekkernijen. Ik zal me even voorstellen, ik ben Rosa van Kleef, 38 jaar oud, trotse moeder van een lieve zoon, Jenson van 3,5 jaar, woonachtig in Pijnacker en gelukkig getrouwd.

Maar waarom ben ik als taarten designer begonnen? Het antwoord is simpel, Ik volg mijn passie en talent om lekkere taarten en toetjes klaar te maken. Ik geniet van de blije gezichten van iedereen die mijn taarten proeft en word ervan zo enthousiast en gelukkig. Dit is mijn kracht om te blijven leren en mezelf verder ontwikkelen. Mensen worden super verrast met mijn creaties en dat vind ik geweldig!

Tijdens de kerstdagen zijn we allemaal druk bezig met Kerst en alles gezellig met lichtjes en kerstballetjes te versieren, heb jij dat ook? Ik geniet van alle mooie momenten met mijn familie en vrienden, maar vooral van alle etentjes en prachtige gerechten waar iedereen mee bezig is. Maar het kost allemaal zoveel tijd en geld…. dat hoeft niet altijd zo te zijn, met mijn recepten kan je hele leuke toetjes samen met je kind maken!

Twee leuke recepten

Hierbij deel ik met jou twee leuke recepten om samen met je lieve kind(eren) te maken. Je kan ze beide twee dagen van te voren klaarmaken en in de koelkast bewaren tot je kerstmaaltijd.

  1. Sneeuwpop van witte chocolade is echt gemakkelijk en een leuke activiteit om samen met kinderen van alle leeftijden te maken. Het is een gezellig alternatief voor koekjes bakken. Je kan zeggen dat deze sneeuwpop kleine eetbare kunst is !

Ingrediënten:

Witte chocolade (2 verpakkingen)

Kleine chocolade, het liefst vierkant

Fondant in 3 kleuren: rood, oranje en wit

Zoute sticks/ Pepsels

Decoratie stiften van Dr Oetker

Bakpapier

Voorbereiding:

Smelt de twee verpakkingen witte chocolade in de magnetron 15 a 20 seconden elke keer weer of in een kleine pan en blijf roeren totdat de chocolade helemaal gesmolten is.

Maak een paar kleine balletjes met rode fondant die je later als knopjes zult gebruiken. Maak ook een neusje met oranje fondant en kleine ogen met witte fondant.

Smeer vervolgens de gesmolten chocolade met een lepel op je bakpapier. Versier je sneeuwpop met twee kleine witte balletjes als ogen, een neusje van oranje fondant en 4 rode balletjes als knopjes. Op de witte fondant zet je twee kleine donkere puntjes om ogen mee te maken. Als laatste zet je de zoute sticks aan beide kanten op de hoogte van de rode knopjes, dit zijn de armen van je sneeuwpop. Als laatste, zet je een kleine chocolade als hoedje, boven de ogen.

Laat ze minimaal 1 uur afkoelen totdat de chocolade weer harder wordt en breek je sneeuwpoppen af. En klaar om op te eten !!

  1. Cakepops Kerstballen is een super leuk recept waar je je kind bijna alles kan laten doen en ook nog eens lekker!! Hieronder mijn recept.

Recept voor een cake

Ingrediënten

200 gr zelfrijzend bakmeel

200 gr witte suiker

200 gr zachte boter

1 zakje vanillesuiker

4 eieren

1 scheutje vanille aroma

Voorbereiding

Doe de boter, vanille aroma, suiker en vanillesuiker in een kom en klop alles met de mixer tot een lichte, romige massa. Doe de eieren er één voor één in en mix steeds tussendoor op de middelste stand. Na het laatste ei alles nog  eens goed door elkaar mixen. Zeef de bloem boven het beslag en spatel het er in gedeelten doorheen. Als het beslag goed door elkaar is gemixt, schep het in een bakvorm. Bak je cake in een voorverwarmde oven ongeveer 40-45 minuten bij 170 graden Celsius.

Versiering van Cakepops

Ingrediënten

Cake

Rode Deco Melts. Deze zijn te koop bij Jamin of andere snoepwinkels

Botercréme

Vrolijke rietjes

Kleine parels en balletjes om mee te versieren

Kruidnootjes (optioneel)

Bakpapier

Voorbereiding

Maak er kleine balletjes van je cake en 2 lepels botercréme. Zorg ervoor dat de balletjes goed compact worden. Zet je balletjes op bakpapier en laat ze even rusten.

In een kom zet je deco melts en smelt ze in de magnetron elke keer 15 a 20 seconden totdat het geheel helemaal is gesmolten. Doe een rietje in je gesmolten beslag en stop hem in een balletje en laat deze even 2 minuten drogen.  Nu heb je een cakepop gemaakt!  Pak vervolgens weer voorzichtig je cakepop door het rietje en diep hem goed door de gesmolten melts totdat je cakepop helemaal is bedekt. Versier je Cakepops met kleine parels en balletjes, laat jullie fantasie hier losgaan!! Ik heb in het midden van mijn cakepops kruidnootjes ingedaan om het een extra kersttint aan te geven. Deze cakepops kan je 2 a 3 dagen van te voren klaarmaken en bewaar ze in de koelkast.

Dit waren mijn twee heerlijke en leuke recepten om samen met je kind ruim van te voren klaar te maken. Ik ben zeker dat jullie ervan zullen genieten. Veel plezier en fijne kerstdagen. Het was voor mij een eer om deze blog voor Barlin te mogen schrijven.

Als je het leuk vindt, kijk ook eens op mijn instagram (rosilicious_bakery) of Facebook (@rosarosilicious) voor meer bakinspiratie en leuke ideeën.

Bedankt voor het lezen. Groetjes en tot ziens,

Rosa van Kleef van Rosilicious Bakery

 

Dit bericht is gepost in BLOG. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *