Organiseer een stressvrije kinderverjaardag

KINDERFEEST STRESS? Nou na het lezen van deze blog hopelijk niet! Mama’s en papa’s is jullie kleine hummel binnenkort jarig en wil je een kinderfeest geven, geen stress WE GOT YOU.
In deze blog geeft de party queen Fabienne allerlei handige tips en tricks om een relaxed kinderfeestje neer te zetten, zonder stress en gedoe. Fabienne is de oprichtster van Eerste Hulp bij Party Planning, hét platform voor party planners. Ze runt een online party planning academy, vertelt hoe je parties plant als een pro en hoe je een eigen party planning bedrijf start. Echt alles komt aanbod!

Thema

Start zo vroeg mogelijk met plannen. Het is echt nooit te vroeg om het thema of je ideeën uit te werken. Begin bijvoorbeeld met het maken van een Pinterestbord en bedenk alvast wat er allemaal bij dat thema past (en wat er verkrijgbaar is). Voor jongens zijn leuke thema’s Jungle, Piraten, Paw Patrol, Lego en Superhelden. Voor meisjes staat Unicorn nog steeds op nummer één, maar ook Prinsessen, Zeemeermin, LOL Surprise en pastelkleurtjes blijven populair.

Locatie en tijdstip

Een speelparadijs, park of een buitenspeeltuin zijn de beste plekken voor een kinderfeestje. Maar laat je niet beperken: een (kinder)restaurant, lege garage of fotostudio zijn ook erg leuk. Boek je locatie ruim van tevoren en neem altijd eerst een kijkje. Een kinderverjaardag duurt trouwens gemiddeld 3 uur. Als je dit kort vindt, dan weet ik zeker dat je hier na het feestje anders over denkt 😉

Uitnodigingen

Vergeet Whatsapp-berichtjes: je kunt de mooiste uitnodigingen gewoon online vinden. Zelf ben ik een echte Etsy-fan. Je kunt je uitnodiging naar wens laten ontwerpen, online versturen of laten afdrukken. Een uitnodiging brengt je gasten alvast in de stemming. Deze uitnodiging kwam ik laatst tegen, té schattig!

Sweets en Taart

Zorg voor hapklare snacks die de kids makkelijk kunnen eten. Denk aan aardbeien met chocolade, groente- en fruit sticks, cup cakes of koekjes. Bijpassende cocktailprikkers, borden of servetjes geven het thema al snel een ‘upgrade’.En het belangrijkste: de taart! Tegenwoordig kun je ze in allerlei soorten, maten en thema’s laten maken. Deze prachtige taart is van Taartjes Toko.

Decoratie

Toen ik klein was hingen elk jaar dezelfde gekleurde vlaggetjes in de woonkamer, de ‘happy birthday’ banner en slingers in alle kleuren van de regenboog (loved it, though). Gelukkig laat Pinterest ons dagelijks zien dat kinderverjaardagen ook stylish kunnen zijn. Als je een thema hebt, focus je dan op de kleuren in plaats van alleen maar op bedrukte decoratie. Met ballonnen kom je al een heel eind, vooral met balloon garlands. Als je voor een sweet table gaat, lees dan hier hoe je dat zelf doet.

Activiteiten

Wat is een kinderfeestje zonder activiteiten? Ik heb genoeg kinderfeestjes meegemaakt die er prachtig uitzagen, maar er ontbrak één ding: entertainment voor de kinderen. Of je het nu groots aanpakt of klein, zorg dat ze iets te doen hebben. Speel ezeltje prik, doe de stoelendans, boek een ballonvouwer of schminker. Het leukste is natuurlijk om activiteiten te doen die bij het thema passen.

Goodie bags

Kinderen vinden het leuk om te geven én te krijgen. Zorg voor leuke goodie bags in het thema van het feestje. Zo kunnen ze thuis lekker nagenieten van het succesvolle kinderfeestje dat jij hebt georganiseerd! Laat je eigen kindje de goodie bags uitdelen en de gasten persoonlijk bedanken dat ze er waren. Bij onder andere Daily Style kun je goodie bags in allerlei kleuren vinden.

Zelf een kinderfeestje organiseren vraagt veel tijd en energie. Vaak heb je geen tijd om overal bij te zijn en foto’s te maken. Daarom raad ik het echt aan om een fotograaf in te huren (of een familielid die graag foto’s maakt). Foto’s delen op Snapchat en Instastories is leuk, maar uiteindelijk wil je mooie herinneringen voor later. Voor je het weet is het feestje voorbij en is je kind ineens 18. De foto’s laten je het feestje dan weer helemaal opnieuw beleven!

 

Download jouw gratis kinderfeestjes checklist!

 

Dit bericht is gepost in BLOG. Bookmark de link.

Een reactie op “Organiseer een stressvrije kinderverjaardag

  1. Kim zegt:

    Leuk artikel, heb je ook nog verdere tips hoe ik een Paw Patrol kinderfeest leuk vorm kan geven. Wat betreft versiering heb ik voldoende gevonden https://www.e-carnavalskleding.nl/kinderfeest/paw-patrol-versiering/
    Spelletjes of activiteiten die ik met de kids kan gaan doen, daar ben ik nog op zoek naar. In deze tijd ga ik liever niet de drukte opzoeken dus lekker thuis bezig zijn met de kinderen lijkt mij de beste oplossing. Alle tips zijn welkom. Alvast bedankt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *