Meer rust voor jonge gezinnen door de LUNA familieplanner

Retro het nieuwe jaar in

Je hebt er vast wel van gehoord: de 3 R’s. Rust, regelmaat of ritme en reinheid. Uiterst belangrijk voor jonge gezinnen. Volgens onze wijze oma’s dan. En ik denk dat ze gelijk hebben. Laten wij het nu maar even over ‘rust’ hebben. Regelmaat en reinheid (lees: hygiëne) komen vast nog een andere keer aan bod. Alle 3 R’s zijn van belang. Maar als je geen rust hebt in je hoofd, is het moeilijk om aan regelmaat en reinheid te werken.  

In onze gehaaste maatschappij en de fase waarin we zitten – ouders met jonge kids – is iedereen op zoek naar rust. We zijn constant bezig: wij zijn de kinderen aan het verzorgen, we werken buitenhuis, we moeten het huishouden en de boodschappen niet vergeten en we willen ook nog wat tijd hebben voor onze eigen hobby’s en een vorm van sociaal leven. Zelfs de allerkleinsten onder ons hebben tegenwoordig hun eigen agenda: van babysoos tot consultatieafspraken. Druk. Als je het gevoel krijgt dat je het druk hebt, zijn er een paar dingen die je kunt doen: (1) overzicht krijgen en houden, (2) anders plannen en (3) wat retro snufjes inzetten.

(1) Overzicht

Zorg dat je samen met je partner overzicht hebt in de (werk)activiteiten of afspraken die invloed hebben op je gezin. Een overzicht per week was voor mijn partner en ik niet voldoende. We wilden in één oogopslag zien hoe de maand er qua afspraken uitzag.

(2) Planning

Het klinkt heel logisch, en het is ook heel logisch: plan niet teveel in. Afspraken die prioriteit hebben, plan je wel strak of hard in. Houd ruimte om spontaan (n)iets te doen. Met een maandoverzicht zie je meteen hoe druk de weekenden zijn.

Door overzicht en een niet al te strakke planning zie je hoe flexibel jij en je gezin zijn. Het is goed om om de zoveel tijd samen met je partner de planning door te nemen. Kies een goed moment om bij te praten, en om elkaar voor te bereiden op wat er komen gaat. Op onze maandplanner kun je bijvoorbeeld ook ‘to do’ lijstjes bijhouden. Bespreek die ‘to do’ dingen met elkaar. Zo voorkom je teleurstellingen als je verwachtingen niet uitkomen, omdat de ander daar niet op de hoogte van is.

(3) Handigheidjes

Neem het maar van mij aan, met alle mobiele apparaten of ‘devices’ die er zijn, krijg je echt geen goed maandoverzicht. Of je moet je televisie inzetten als kalender. Dat is niet bepaald een energie duurzame of milieuvriendelijke oplossing trouwens. De schermen van al die apparaten zoals onze telefoons staan niet bekend om hun rustgevend effect. Onderschat de kracht van pen en papier niet. Geef de papieren familieplanner en je pen of potlood een centrale plek in je huis. Zoals ik eerder schreef, is er in onze maandplanner ook ruimte voor verschillende lijstjes die je zelf kunt maken; denk aan een boodschappenlijst, klusjeslijst etc. Door allerlei dingen op te schrijven, blijft het nog beter in je hoofd hangen. Go retro.

Hoe deel jij je tijd in 2019? Heb je genoeg ruimte in je agenda of familieplanner voor rust? In 2019 gebruiken wij de LUNA familieplanner. Wij hebben deze vrij unieke maandkalender zelf ontworpen en uitgegeven, omdat we niets vonden dat aan onze wensen en eisen voldeed.

De LUNA familieplanner 2019 is inmiddels uitverkocht op Bol.com en op EllenMae.nl. Je kunt de fysieke planner niet meer kopen, maar wel winnen. Speciaal voor de Baby & You lezers hebben we een leuke actie.

WINACTIE

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief via www.ellenmae.nl/nieuwsbrief en maak kans op de LUNA Familieplanner 2019. We houden je verder op de hoogte van onze productenlijn voor 2020. Onze nieuwsbrieflezers krijgen altijd korting. Deze actie geldt tot 12 april a.s.

Je kunt ook de downloadversie van de LUNA Familieplanner 2019 kopen voor een speciale prijs. Klik hier voor meer info (https://www.ellenmae.nl/product/download-planner-luna-familieplanner-2019/) Nieuwsbrieflezers krijgen trouwens ook korting op dit product.

Liefs,

Naomi Rustenberg van EllenMae.nl

 

 

Dit bericht is gepost in BLOG. Bookmark de link.

Een reactie op “Meer rust voor jonge gezinnen door de LUNA familieplanner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *