Een dagje Antwerpen met de kleintjes

Een dagje Antwerpen met de kleintjes

Hoi, ik zal me even voorstellen. Ik ben mamacelineblog, een Belgische mama van twee kleine schattebouten. Een zoontje van 3 jaar en een dochtertje van 6 jaar. Wij wonen dus in België en meer bepaald in Antwerpen. Ik blog super graag over uitstapjes die we maken. Kom eens een kijkje nemen op mijn Instapagina www.instagram.com/mamacelineblog

k wil graag met jullie leuke plekjes delen die ik zelf heel fijn vind om in Antwerpen te bezoeken. Misschien wel Perfect om een weekendje naar Antwerpen te plannen. Ik overloop graag alle leuke adresjes met jullie. Graag zou ik ook even willen vermelden dat je via www.instagram.com/instaparc allerlei leuke adresjes kan vinden voor jou in de buurt of voor in de stad naar waar je trekt. Laten nu maar snel erg leuke adresjes bekent maken.

Wanneer je wil gaan ontbijten in Antwerpen zijn er naast de standaard ontbijtzaken zoals Panos of BartBaker ook een heel speciaal ontbijt adresje.
Cereal Heaven is het eerste ontbijt café van België. Laat het woord café je zeker niet afschrikken. Het is gewoon een gezellige zaak waar je lekkere ontbijtgranen kan eten. Je kan ze mixen met elkaar en je vind er ook allerlei soorten ontbijtgranen. Zeer leuk voor de ontbijtgranen lover. Je vind dit smakelijk cereal cafeetje in op Vlasmarkt 30 in 2000 Antwerpen. Ze zijn geopend van woensdag tot zaterdag van 9u tot 17u. Ga zeker eens een kijkje nemen op de leuke instagram pagina www.instagram.com/cerealheaven of op de website www.cerealheaven.be

Wil je graag gaan brunchen of lunchen dan kan je zeker een gezonde, snelle hap eten in de Koriamber. De zaak is erg kindvriendelijk met kinderstoelen, slabbetjes en een leuke speelhoek. Ook vegetariërs en veganisten vinden zeker iets lekkers op de kaart. Op zaterdag kan je hier lekker gaan brunchen van 10u tot 15u. Voor een volwassenen betaal je 15 euro per persoon en voor een kind betaal je de helft van de prijs. Andere dagen kan je er terecht van Dinsdag tot vrijdag van 11u tot 16u. Je vind Koria

mber in de kroonstraat 172 2140 Borgerhout. Meer info kan je bekomen op
info@koriamber.be of www.koriamber.be .
Je kan ook telefonisch contact opnemen via 0470 71 37 58.

Lees zeker verder want na onze vernoemde uitstapjes hieronder komen er

nog lekkere eetadresjes met lunch of diner mogelijkheden. We moeten toegeven in België is het weer niet altijd zonneschijn. Daarom deel ik graag een paar uitstapjes voor bij regenweer.

Wanneer je kinderen van fotografie houden is het fotomuseum echt een topper van formaat.
Een leuke speurtocht in het museum! Ontdek de tentoonstellingen samen met het hele gezin. Met de smARTbox maak je van jouw bezoek een onvergetelijke ervaring. Trek samen met de kids op avontuur door het museum of laat hen de tentoonstellingen helemaal zelf ontdekken. Daarbovenop gaan ze naar huis met leuke gadgets.
Leeftijd: 6 tot 12 jaar
Wanneer: tijdens de openingsuren van het museum
Prijs: € 2 voor een smARTbox + toegang tot het museum (€ 10 normaal tarief | € 7 kortingstarief | € 3 -26 jaar | gratis -18 jaar)

Reserveren: hoeft niet! Je kunt een smARTbox kopen aan de ticketbalie tot een uur voor sluitingstijd.Maar ook kleine kinderen zijn welkom in het fotomuseum. Er is een verzorgingstafel in het toilet op het gelijkvloers. Je kunt je buggy meenemen in het museum maar ook achterlaten aan de lockers. Er is een helling naar de inkomdeur en alle zalen zijn bereikbaar met een lift.
Voor info kan je terecht op de website https://www.fotomuseum.be/plan-je-bezoek/bezoek-met-kinderen.html

Het Mas
Een museum bezoeken is niet altijd de grootste droom van een kind. Daarom biedt het MAS enkele superleuke activiteiten op maat van elk kind aan.
Ga op ontdekking in het MAS met de flessenpost van kapitein MASsimo; Trek samen met kapitein MASsimo op expeditie. Geen sms of e-mail, maar heerlijk ouderwetse flessenpost. Tijdens een leuke interactieve speurtocht gebruik je al jouw zintuigen op de zevende en achtste verdieping. Het is de plek met de meest bijzondere voorwerpen en verhalen uit de hele wereld. Ideaal voor een spannende reis rond de wereld.
Ga mee op speurtocht met Kapitein MASsimiliaan; Kapitein MASsimiliaan heeft een kaart vol opdrachten en weetjes die je kinderen helpt om echte piraten te worden. Kom de schat van het MAS bekijken, leer wat de reus ermee te maken heeft en ontdek verre horizonten van op het dak. Dit is een familiespel voor jong en oud!
Doe de MASafari in de museumzalen, en verzamel alle doekaarten; Niets leuker dan in het MAS op expeditie gaan, omdat het er wemelt van de dieren. Verspreid over de vele verdiepingen tref je er koninklijke jaguars, feestelijke olifanten en sissende slangen aan. Wie goed kijkt zal zelfs kameleons en krokodillen ontdekken. Kortom: een safari om niet te missen en nooit meer te vergeten
En ga daarna even lekker Picknicken 65 meter boven de stad.
Meer info vind je op https://www.mas.be/nl/minimas

Speelgoedmuseum Mechelen 

Een bezoek aan het Speelgoedmuseum is voor jong en oud steeds een unieke ervaring. De buitengewone speelgoedcollectie is een van de grootste in Europa. Hier kan je kijken waarmee je oma en opa meespeelde of wat je zelf als mama mee speelde. Na het ontdekken kan je ook spelen in de speelzaak en lekker iets drinken in de cafetaria.
Meer info vind je op http://www.speelgoedmuseum.be/index.html of op de instagrampagina https://www.instagram.com/speelgoedmuseum.mechelen/

Comic station
Jij bent diegene die Suske en Wiske terughaalt uit het verleden en de Smurfen redt uit de handen van Gargamel! Want door actief deel te nemen stap je pas echt in ons avontuur.
Om te kunnen deelnemen krijgt iedereen bij de ingang van het park een gepersonaliseerde armband. Deze armband:Verzamelt jouw scores per attractie. Zodat je pas echt de strijd kan aangaan met je mede-avonturiers.
Registreert gratis de foto’s van jouw avonturen in: Fanny’s Fashion, De Suske en Wiske Toren, De Zotte glijbaan, De Mega zotte glijbaan en de Wanted Poster.*
De attracties zijn allemaal in thema’s geplaatst en je bent er toch wel een dagje zoet. Let op deze uitstap is het beste om te doen met kinderen vanaf 6 jaar. Meer info hier.

BabySpa

Met de allerkleintjes kan je ook een namiddag babyspa doen. Kom samen met je baby helemaal tot rust. Tijdens dit zalige verwenmoment stimuleer je tevens uw baby’s doorbloeding, spijsvertering en immuunsysteem. Om een gezonde omgeving te creëren, werken ze uitsluitend met biologische massageolie en wassen ze de handdoeken met ecologisch waspoeder. Reserveren is wel een must.
De Instagram pagina: https://www.instagram.com/babyspabyprecho/ of op de website: https://babyspa.be/babyspa .
Diksmuidelaan 28
2600 Antwerpen (Berchem)
+32(0)474 450 010
info@precho.be

Voor andere leuke uitstapjes in Antwerpen kan steeds https://www.instagram.com/instaparc gebruiken.
Na een lange dag zul je wel erg honger krijgen. Daarom deel ik tot slot nog enkel leuke adresjes om je dag af te sluiten.

Zo kan je bij Plaasj Food en drinks lekker gaan eten. Heel kindvriendelijk met een leuke indoor speelplek voor de kinderen en een leuk buiten speeltuintje voor de kids. Ze hebben er lekkere kindergerechtjes en de prijzen vallen al bij al wel mee.
Plaasjkaffee bevindt zich op de wandeldijk 1 2050 Antwerpen.
Meer info vind je op hun instapagina: https://www.instagram.com/plaasjkaffee of op de website: https://www.plaasj.be

 

Zoek je een plek waar je kinderen ook vegi of vegetarisch kan eten?
Dan is Umami echt een top adresje. Op zondag is er ook een brunch mogelijkheid. Reserveren is wel verplicht.
Wo – Do 18U tot 22u
Vr – Za 18u tot 23u en Zo 11u30 tot 16u en van 17u45 tot 22u
Op zondag worden er ook leuke workshops georganiseerd voor de kinderen. Soms komt er zelfs een goochelaar of clown. Het interieur is ook adembenemend en perfect voor instamama’s.
Meer info info@umami.antwerp.be of instapagina https://www.instagram.com/umamiantwerp
Umami vind je in de luikstraat 6 2000 Antwerpen.
Het laatste adresje dat ik nog met jullie deel is ook een actief avondje uit met de kinderen.

Bowling stones vind je op de Noorderlaan 104A 2030 Antwerpen. Je kan hier een potje bowlen en combineren met een lekkere stonegrill en of pasta. Meer info vind je op www.bowlingstones.be
ma – di 17u tot 23u
wo – do 14u tot 23u
vrij – Za 14u tot 01u
zo 14u tot 23u Let op: in de kerstvakantie gelden er andere uren.
Zo hopelijk hebben jullie al wat zin om naar Antwerpen te trekken met jullie kindjes. Heb je meer vragen of ben je curieus naar mijn blog of insta ga dan zeker eens een kijkje nemen: https://www.instagram.com/mamacelineblog of https://mamacelineblog.wordpress.com/
Extra tip: Geen schrik van de kou te trotseren? Tot januari kan je naar chinalight gaan kijken in de zoo van Antwerpen. https://www.zooantwerpen.be/nl/dagtickets/tickets-china-light-zoo

Bedankt om mijn gastblog te lezen.
Veel liefs
Mamacelineblog

Dit bericht is gepost in FUN. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *