De 10 weetjes die zij mij hadden mogen vertellen toen ik zwanger werd. – deel 2

Regelmatig betrap ik mijzelf en vriendinnen op het zeggen van ‘’nou dit hadden ze echt wel mogen vertellen toen ik zwanger werd’’. Dit heeft mij getriggerd om er een korte blog over te schrijven. Bedenk wel dat elke zwangerschap en elke zwangere vrouw en moeder anders is, desalniettemin zullen bepaalde dingen wel herkenbaar zijn. Deze rubriek is met een knipoog geschreven en misschien kun jij hier wat tips en tricks uithalen. Let’s start. Ooh heb je deel 1 gemist geen zorgen, deze blog kun je terug vinden bij de andere blogs op de homepage onder het kopje moeder of via deze link.

 

6. Sexy back. Wie ik? Ik zweer je dat er tijden waren na de bevalling dat ik pas rond 14 uur uit mijn pyjama kwam en mijn eerste douche nam. Als ik niet beter wist zou ik denken dat ik een vogelnest had op mijn hoofd en make up bestond uit snel de wenkbrauwen bijtekenen en een lippenstiftje. De moeders die mij kennen lezen dit nu met opgetrokken wenkbrauwen, maar weet je gelukkig maakt het mijn kleine zoontje niet uit hoe mama erbij loopt. Persoonlijke verzorging is belangrijk maar er stylish bijlopen niet zo. Althans voor mij was dit geen prioriteit op dat moment. Geen zorgen, dit komt snel terug. 😉

7. Nee zeggen. Vaak vinden wij het als moeders of moeders to be het best lastig om nee te zeggen, waardoor wij ons zelf makkelijk kunnen wegcijferen. Dit zowel tijdens als ná de zwangerschap. Niet doen! Mensen blijven je heus nog wel aardig vinden als je even niet kan of even je rust wilt pakken. En zo niet jammer dan. Vergeet niet dat jouw lichaam en jouw kindje nu voor gaan.

8. Schrijf alle dingen en bijzondere momenten tijdens de zwangerschap gelijk op. Als je alles later invult of wilt opschrijven ben je de helft vergeten. Dit geldt uiteraard ook voor na de bevalling. Bijzonder hoe snel je bepaalde stukken ‘kwijt’ kunt raken. En hoe leuk is dit voor jouw kind later. Ik heb er  echt spijt van dat ik bij week 27 ben gestopt met schrijven in mijn zwangerschapsboekje..

9. Vaak wordt er gezegd dat als je kindje al geboren is vertrouw op je moederinstinct., maar dat geldt ook voor tijdens de hele zwangerschap. Vertrouw dus altijd op je moederinstinct, denk je dat er iets loos is of dat die extra echo nodig is maak het in ieder geval bespreekbaar en laat je stem horen. Je bent dan geen medisch expert maar je gevoelens zijn er niet voor niks en jouw hulpverlener wil het beste voor jou en jullie kleine spruit.

10. Schaam je niet om hulp te vragen. Laat je alsjeblieft niet gek maken door alles wat je op social media ziet . Het moederschap is niet ‘insta-perfect’. We weten allemaal dat er ‘bad days’ bij zitten, en dat je er soms even helemaal door heen kunt zitten. IT IS OK. Dat maakt je echt nog geen slechte moeder. Vraag om hulp, er is altijd wel iemand in je netwerk die bij kan springen. Ik vond het heerlijk dat ik bij week 6 even naar de bios kon met manlief. Even 2,5 uur geen baby. Kijk wat jij kan doen om te ontspannen en weer op te laden. Doen dus! Happy mama Happy baby.

 

 

Liefs,

Barlin

Een reactie op “De 10 weetjes die zij mij hadden mogen vertellen toen ik zwanger werd. – deel 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *