Dagje weg met de kinderen! Maar waar dan??

Hallo allemaal,

Toen Barlin mij vroeg of ik wil bloggen voor het platform Baby & You zei ik meteen volmondig ja! Wij volgen elkaar al een tijdje op instagram en ik zag al snel dat Barlin een mooi en inspirerend platform heeft opgezet. Persoonlijk gebruik ik instagram om foto’s van mijn zoontje, zijn kamer/speelhoek, ons gezin, onze uitjes op te plaatsen én om andere inspirerende moeders te volgen. Mijn naam is Bonnie in het dagelijks leven ben ik kinderoefentherapeut en kindercoach. Ik werk parttime in mijn praktijk in Amsterdam en op twee basisscholen in Alkmaar in totaal 3.5 dag per week. De overige dagen geniet ik van het moederschap en van het huishouden ;-). Verder heb ik een grote passie voor interieur en (kinder)kleding (nieuw en tweedehands), ook ga ik regelmatig op stap met mijn gezin. Op het platform Baby & You zal ik afwisselend over de onderwerpen; ‘What to do/ what to wear and what to buy’ bloggen.

Ons gezin bestaat uit mijn partner Menno en ik en de jongens Noah (2,5), Quincy (17) en Ryan (20) van de laatste twee ben ik bonusmoeder, vandaar het grote leeftijdsverschil. Menno, Noah en ik wonen sinds 2.5 jaar in Alkmaar, daarvoor in Haarlem en Amsterdam. Ryan en Quincy wonen bij hun moeder in Haarlem, voorheen kwamen ze om het weekend bij ons maar omdat ze beiden druk zijn spreken we regelmatig af. Ryan volgt een opleiding tot dierenverzorger en is vanaf zijn 13e (toen de jongste vrijwilliger ooit) op zaterdag vrijwilliger in dierentuin Artis in Amsterdam. Quincy volgt een opleiding tot stukadoor, helpt regelmatig bij een meubelmaker en klust vaak met vrienden in het weekend. Ryan en Quincy hebben ook nog een halfbroertje van hun moeder, Max van vier.

What to do?

Met Noah gaan we regelmatig naar Artis om zijn grote broer en natuurlijk alle dieren te zien. Dus hierbij meteen mijn eerste (budget) tip; neem een abonnement op een dierentuin. Er zijn vaak leuke speeltuinen in de dierentuin aanwezig, je hoeft geen rekening te houden met het verkeer dus de kinderen kunnen lekker loslopen of in een karretje worden voorgetrokken en over het algemeen vinden de meeste kinderen het erg leuk om dieren te bekijken.

Een kaartje voor Artis kost gemiddeld 24 euro pp. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen. Een jaarkaart kost gemiddeld 76 euro en je krijgt maar liefst vier vrijkaarten om iemand mee te nemen. Door een jaarkaart aan te schaffen kan je dus een hoop geld besparen als je regelmatig naar een dierentuin gaat. In juni, juli en augustus organiseert Artis Zoomeravonden. Artis is dan op iedere zaterdag tot zonsondergang geopend. Er zijn verschillende activiteiten waaronder rondleidingen, workshops voor kinderen en optredens van aanstormend muziektalenten. Artis heeft mooie binnentuinen waar je gezellig kunt picknicken in het gras. Het is toegestaan om eten en drinken mee te nemen, je kan kan ook een pizza bestellen bij de buitenkeuken. Voor meer informatie over de Zoomeravonden: https://www.iamsterdam.com/nl/uit/festivals/culturele-festivals/artis-zoomeravonden

Voor meer informatie over een lidmaatschap Artis: https://www.artis.nl/nl/bezoek/artis-lidmaatschap/

Is Artis niet in jouw regio? Kijk dan hier voor een overzicht van leuke dierentuinen in Nederland: https://www.famme.nl/leukste-dierentuinen-in-nederland/

Liefs,

Bonnie Akpan

Instagram @myboysroom

Dit bericht is gepost in BLOG. Bookmark de link.

2 reacties op “Dagje weg met de kinderen! Maar waar dan??

  1. Rachida zegt:

    Super leuk geschreven en wist niet dat een lidmaatschap zoveel goedkoper was. Goed om te weten voor als wij onze kleine in juli verwachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *